gryzli, tez mnie takie cos interesuje wiec daj fotki. W A6 jest tak na przedzie i dodatkowo na tylne nogi i jest git.
[O1] Podświetlanie wyjścia z samochodu przy otwartych drzwia
Zwiń
X
-
czesc witam wszystkich wlasnie wrucilem do domu . fotki moze beda dzisiaj jak sie uda jak nie to na ten weekend. co do instalaci podpiolem kabelki do wiazki ktora idzie do drzwi , te kabelki odpowiadaja za wlanczanie sie swiatelek w drzwiach na samym dole [ bialo czerwone ]tak sie mi wydaje bo ni jestem elektrkiem i nie mam schematu. 8)
[ Dodano: Czw 21 Lut, 08 21:10 ]
oto fotki , realnie wyglada to o wiele lepiej
[ Dodano: Czw 21 Lut, 08 21:12 ]
tt
[ Dodano: Czw 21 Lut, 08 21:37 ]
panowie nie moge poradzic sobie z dodaniem fotek, probuje ;zalacz plik; i nic moze robie zle , a po drugie limit fotki jest 200kb a moje maja 280 . co mam zrobic bo niewiem
Komentarz
-
-
panowie nie moge poradzic sobie z dodaniem fotek, probuje ;zalacz plik; i nic moze robie zle , a po drugie limit fotki jest 200kb a moje maja 280 . co mam zrobic bo niewiem
[ Dodano: Pią 22 Lut, 08 06:41 ]
Zamieszczone przez gryzlico do instalaci podpiolem kabelki do wiazki ktora idzie do drzwi , te kabelki odpowiadaja za wlanczanie sie swiatelek w drzwiach na samym dole [ bialo czerwone ]tak sie mi wydaje bo ni jestem elektrkiem i nie mam schematu. 8)Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SuchyXTrzeba ciągnąc pod oś. od lampki w podsufitceSkoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Komentarz
-
-
czesc oto obiecane fotki moze tym razem sie uda.
[ Dodano: Pią 22 Lut, 08 19:38 ]
oto obiecane fotki.
[ Dodano: Pią 22 Lut, 08 19:40 ]
nastepne
[ Dodano: Pią 22 Lut, 08 19:41 ]
next
[ Dodano: Pią 22 Lut, 08 19:42 ]
next
[ Dodano: Pią 22 Lut, 08 19:49 ]
troche mi nie wyszlo , ale na pierwsze zamieszczane zdjecia mysle ze ok, napiszczcie co o tym myslicie pozdrawiam, jeszcze jedno mam w bagazniku zamontowane 2 takie listwy tylko niebieskie ,[ podlonczone do lampki ktora swieci jak otwieramy klape ] ta sama zasada dzialania jak w drzwiach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SuchyXMichał Dorobisz, może i tak być jak mówisz a nie lepiej będzie jakoś podpiąć się pod czujnik otwartych drzwi ?? może tędy droga prowadzi??
gryzli super, o to mi właśnie chodziSkoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SuchyXMichał Dorobisz, ja też nia mam lampek w drzwiach ale mam zaślepke w tym miejscu tylko znając Skode to i tak nie będę miał kabelków do tej lapmki Trzeba ciągnąc pod oś. od lampki w podsufitceO1, O2 Elegance
Komentarz
-
-
gryzli, Tylko ja mam taką plastikową zaślepke w miejscu gdzie powinna być ory lampka która się zapala jak się drzwi otwiera tak się zastanawiam czy już jest instalacjka ellektryczna ale chyba jej niema i będę musiał ciągnąć kabelek od miejsca o którym Ty mówisz tylko ciekawe jak ja doprowadze zasielanie od początku drzwi do ich końcaNavi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
ja nie mam lampki w drzwiach (wersja najuboższa jaka się da + klima - silnik SDI rocznik 2003 ) do modulu konfortu niechce mi sie dobierać wiec zrobie podświetlenie nóg 3 stanowe świeci, nie świeci , świeci gdy otwarte - przełączniki schowam w półkę pasażera - jak ten od wzamcniacza - jeszcze ze 2 i bedzie jak w f16 xD
tylko teraz mam pytanie którędy idą kable od lampki z podsufitki jak patrzyłem to wydaje sie ze idą lewym słupkiem ( kable złoto-chyba biały xP , czerwono-chyba błękitny i jakis chyba cały brązowy )
jak ktoś wie którędy ida kable od lampki w podsufitce i gdzie najlepiej się wpiąć na wysokości miej-więcej kolumny kierownicy a pedałami to prosze o jakieś wskazówki jak zlokalizować te kable
a tak btw czy to bedzie działać prawidłowo jak wepne sie pod kable z lampki z podsufitki - zamontuje przełącznik 3 stanowy coś takiego jak w lampce do 1 styku dam mase do 2giego zasilanie do 3ciego sygnał z czujników drzwi - 3 kable tak jak w lampce czy to bedzie dzialac poprawnie ?http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=34153 Moja śnieżynka
Komentarz
-
-
a ja chlopaki dodalem do lampki czerwono białej pasek led SMD. można go ciac na 3 diodowe paski o długosci dokladnie klosza po stronie białej lampki. podpilem kabelkiem do styków zarówki i pasuje . Swieci bardzo mocno.
Dodatkowo wypuscilem na dolną czesc obicia drzwi tez taki modół, który swieci tylko na dół. jak otwierasz noca drzwi to piekny mocny strumien swiatla pada tylko na ziemi podswietlajac wszystko. ktokolwiek to u mnie zobaczy to szczena opada. efekt bajer.
mam w sprzedaży takie paski led. fotki jak zdobie to przesle na PWSPRZEDAM TANIO
Komentarz
-
-
Ja dziś właśnie skończyłem podświetlenie u siebie, z przodu było łatwo bo była lampka w drzwiach ale z tyłem trochę zabawy bo trzeba było kabelki ciągnąć. Oświetlenie działa bez zarzutu osobno na każdych drzwiach. Zdjęcia do obczajenia w dziale "nasze auta" link poniżej :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Koledzy a ja mam pytanko , jakie żarówki wchodzą w te lampki w drzwiach ? ja mam czerwono białą u siebie ? może ktoś pomóc ? myślę nad czymś takim
BYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786
JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705
www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl
FB: Michał Storoniak
Komentarz
-
-
pandzik tych lampek co masz podane w linku?? Bo nie wiem czy podejdą one do drzwi do auta podanego w twoim opisie
pandzik
Elegance
Auto: Octavia 2 Combi Tour
Link podany jest do lampek z toura I
[ Dodano: Pon 15 Sie, 11 22:31 ]
jeśli masz odblaski to od wewnętrznej strony podklej jakiś pasek ledowy, i będzie co nieco oświetlać. Mam właśnie tak zrobione i pasuje mi :wink:
Komentarz
-
Komentarz